We kennen allemaal de invloed die slechte voeding op ons lichaam kan hebben en hoe we ons hierbij kunnen voelen. Niet alleen voor ons als mensen kan dit zo voelen, maar ook op honden kan voeding een slechte invloed hebben. Het is daarom belangrijk dat je je hond voorziet van goede voeding om ervoor te zorgen dat hij of zij zich gelukkig voelt. Voor iedere hond zullen deze wensen verschillen en ook met de leeftijd verschillen de wensen voor voeding. Het is dus van belang om te weten welke voeding je pup nodig heeft om gelukkig door het leven te gaan.

 

Een nieuwe pup

Op het moment dat een nieuwe pup deelneemt aan je gezin, is het belangrijk dat je hem of haar voorziet van dezelfde voeding als die de fokker gaf. Je puppy verlaat een vertrouwde omgeving en om het proces van wennen rustig door te gaan, is dit een stap waar je mee kunt helpen. Op het begin is het beste puppyvoer dus de voeding die de fokker hem of haar heeft gegeven. Dwing je pup daarnaast niet om te eten. Het is voor hem of haar helemaal nieuw en op gegeven moment zal de pup zelf gaan eten.

 

De juiste voeding

Zoals al eerder aangegeven zal het per hond verschillen welke voeding het beste in de smaak valt. Wat wel bij iedere hond hetzelfde is, is dat je aan het gedrag van je hond kan merken of de voeding die hij of zij krijgt goed is. Zo zijn er ook symptomen waaraan je merkt dat je pup lekker in zijn vel zit. Je pup is vrolijk en opgewekt, de vacht glimt, je voelt de ribben van de pup, maar ziet deze niet. Tot slot merk je dat de voeding voor je pup juist is als de pup goed groeit. Je kunt door deze verschillende punten dus ook zelf leren begrijpen of je pup de juiste voeding heeft.

 

Nieuwe voeding

Op het moment dat je pup gewend is, kun je overstappen op ander puppyvoer. Je wilt natuurlijk wel de beste voeding voor je pup, maar welke puppybrokken kun je het beste aan je pup geven? Er zijn veel merken die puppyvoeding verkopen, waaronder Nero Gold. Voor een gezonde start voor je pup kun je beginnen met Nero Pure Puppy of Nero Gold Puppy. Deze puppybrokken zijn voedzaam en ondersteunen de hersenen, het hart en immuunsysteem van je pup. Uiteindelijk kun je dan ook weer de keuze maken om naar andere voeding over te stappen, bijvoorbeeld op het moment dat je pup een bepaald gewicht heeft behaald waarop andere voeding het beste aansluit. Maar onthoud, let goed op je pup en je zult vanzelf begrijpen wanneer je de keuze voor andere voeding moet maken.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *