Als je al wat langer honden hebt, ken je het wel: honden kunnen behoorlijk enthousiast en impulsief zijn. Ze denken vaak niet echt na voordat ze iets doen en dat maakt ook dat ze soms wel eens iets eten dat niet de bedoeling was. Dat is natuurlijk vervelend, je wilt immers niet dat je hond ziek wordt. In dit artikel vertellen we je daarom wat je het beste kunt doen als je hond iets verkeerds eet.

Voorkomen is beter dan genezen

Voordat we je wat vertellen over wat je moet doen als je hond iets eet dat hij niet moet eten, geven we je eerst wat wijze raad. Als baasje ben jij immers verantwoordelijk voor je hond. Het is dan ook belangrijk dat je hem goed in de gaten houd. Let op dat hij niet bij spullen kan die hij niet op zou moeten eten en houd ook tijdens bijvoorbeeld wandelingen in de gaten dat hij niets te pakken krijgt. Natuurlijk kun je het niet altijd voorkomen, maar door alert te blijven en op te letten, kun je vaak al een hoop doen. 

Wat heeft hij gegeten?

Heeft je hond iets verkeerds gegeten, dan is het slim om eerst na te gaan wát hij precies gegeten heeft. Is het iets scherps of was het iets dat giftig is voor honden, dan weet je dat je direct naar je dierenarts in Gilze moet gaan. Het heeft dan spoed en je moet dan zo snel mogelijk naar de dierenarts om te voorkomen dat je hond erg ziek wordt. Is het niet zo ernstig wat hij heeft opgegeten? Dan hoef je je niet zo te haasten en kun je eerst even naar de dierenarts bellen voor advies. 

Wat als je het niet weet?

Heeft je hond braakneigingen, kan hij niet meer poepen of lijkt hij erge buikpijn te hebben, dan kan het zijn dat je hond iets verkeerds heeft gegeten. Als je hem dat niet hebt zien doen, kan het best wel wat gokwerk zijn en dat is lastig. Ook dan is het verstandig om met je hond naar de dierenarts te gaan. De dierenarts kan zo checken wat er met je hond aan de hand is en ziet zo binnen de kortste keren of hij echt iets verkeerds heeft gegeten of dat er iets anders aan de hand is. 

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *