Het kan erg vervelend zijn wanneer je hond last heeft van tandsteen. Dit is namelijk een teken dat de mondgezondheid van je hond niet goed is en dat zijn gebit niet goed wordt schoongehouden. Gelukkig zijn er verschillende middeltjes die je kunnen helpen om tandsteen te voorkomen door zijn gebit zo schoon en gezond mogelijk te houden. Zo is er bijvoorbeeld een speciale pen die je kan helpen om tandplak bij je hond te verwijderen waardoor tandsteen voorkomen kan worden. In het rijtje hieronder staan verschillende producten genoemd die jou kunnen helpen om de tanden van je hond zo schoon mogelijk te houden. 

Niet langer last van tandsteen met California Pets drinkwater additief 

Gebruik drinkwater additief om ervoor te zorgen dat je hond verlost is van zijn tandsteen. Deze vloeistof moet je toevoegen aan het drinkwater van je hond en het product doet de rest van het werk. Het verzorgt namelijk de bekholte en het gebit van je hond. Daarnaast zorgt het er ook voor dat tandplak weer oplost en dat tandsteen week wordt zodat het gemakkelijker is om te verwijderen. Deze kwaaltjes kunnen namelijk leiden tot tandvleesontsteking of tandbederf, waar je hond heel ziek van kan worden. 

Hoe werkt het drinkwater additief? 

Drinkwater additief is heel simpel in gebruik. Je hoeft alleen maar een theelepel van de vloeistof toe te voegen aan ongeveer een kwart liter drinkwater. Het is naast honden ook geschikt voor katten. De ingrediënten in het product doen al het werk voor je, waardoor je zelf niks hoeft te doen.  

Help je hond met de Pet Tooth Stick voor honden  

Je kunt heel gemakkelijk het gebit van je hond schoon houden door regelmatig de Pet Tooth Stick voor honden van AE Dogz te gebruiken. Deze innovatieve tandenborstel is gemaakt om de tanden van je hond of ander huisdier grondig te poetsen. Je kunt hem gebruiken om voedselresten te verwijderen zodat bacteriën niet de kans krijgen om zich hierin te nestelen en tandplak of tandsteen te veroorzaken.  

Waarom je moet kiezen voor de AE Dogz Pet Tooth Stick 

Wist je dat er een grote kans is dat jouw trouwe viervoeter na zijn derde levensjaar problemen aan het gebit krijgt? Tandplak leidt namelijk tot tandsteen, dat vervolgens weer leidt tot tandbederf of tandvleesontstekingen. Gelukkig kun je dit grotendeels voorkomen door zijn tanden goed schoon te houden met de Pet Tooth Stick. 

Een gezond en schoon gebit met de Dental Chew Toy van Chewsi 

Je kunt er ook voor kiezen om op een hele speelse wijze het gebit van je hond reinigen, namelijk met de Dental Chew Toy van Chewsi. Dit is een speeltje voor je hond waar hij op moet bijten. Door de zachte noppen op de zijkant van het speeltje en de ribbelige structuur die de Dental Chew Toy heeft, worden voedselresten en tandplak verwijderd en het gebit grondig schoongemaakt terwijl je hond met zijn favoriete speeltje speelt.  

Hoe de Dental Chew Toy te gebruiken 

In principe hoef je zelf niks te doen als om je hond met de Chewsi Dental Chew Toy te laten spelen. Je hond zal er namelijk vanzelf wel mee willen spelen. In het midden van de Dental Chew Toy zit een opening waar je iets in kunt stoppen. Zo kun je er bijvoorbeeld een gezonde snack in stoppen zodat je hond nog meer gestimuleerd wordt om op de Chewsi Dental Chew Toy te kauwen. Ook kun je kiezen om er een speciale tandpasta in doen zodat het gebit nog effectiever gereinigd wordt.   

Weg met die tandsteen met de Dr. Brite Natural Tandspray 

Maak een einde aan de tandsteen van je hond met de Dr. Brite Natural Tandspray. Deze spray spuit je op de tandvleeslijn van je hond om zijn mondgezondheid te verbeteren. Je hoeft slechts een paar keer per dag te sprayen om resultaat te zien. Je hond vindt de smaak heerlijk doordat er alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten. 

Waarom de Natural Tandspray? 

De tandspray van Dr. Brite is helemaal biologisch en bevat uitsluitend goede producten. Zo zit er kokosolie in, dat al heel erg lang een grote rol speelt in producten voor de mondverzorging van de mens. Daarnaast bevat het ook de lijmachtige stof propolis die gemaakt wordt door honingbijen en al gebruikt werd door de oude Grieken.

De Dr. Brite Tand- en Tandvleespen om tandsteen te voorkomen 

Houd de bek van je hond goed schoon door gebruik te maken van de Tand- en Tandvleespen. Dit is een speciale pen waarmee je heel eenvoudig alle tandplak kunt verwijderen. Op deze manier is het namelijk ook niet mogelijk dat er tandsteen ontstaat en heeft je hond minder kans op vervelende ziektes. Verder kun je de Tand- en Tandvleespen ook gebruiken voor gezwollen of geïrriteerd tandvlees waardoor het sneller kan genezen. 

Waarom je de Tand- en Tandvleespen moet gebruiken 

Met de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite wordt het gebit van je huisdier op een natuurlijke manier gereinigd. Je krijgt er namelijk ook een spray bij die je helpt om het gebit te poetsen. Hier zit onder andere kokosolie, grapefruit zaadolie en propolis in; drie middeltjes die de schadelijke bacteriën in de bek van je hond bestrijden. Verder zit er ook nog peterselie zaadolie in dat ervoor zorgt dat je hond weer een frisse adem krijgt. De Tand- en Tandvleespen en de spray zijn vegan en dus veilig om regelmatig te gebruiken. 

De Pet Dental Kit om het gebit van je hond schoon te houden 

Je kunt al heel eenvoudig het gebit van je hond schoonhouden door gebruik te maken van de Pet Dental Kit. In deze kit van OxyFresh zit een tandenspray, tandpasta en drie vinger tandenborstels. Met deze tandpasta kun je het gebit van je hond schoonmaken. Vervolgens spuit je de spray op zijn tanden en tandvlees lijn. Deze producten bevatten allemaal actief zuurstof dat schadelijke bacteriën bestrijdt waardoor zijn geen tandplak of tandsteen meer kunnen creëren. Zo blijft het gebit van je hond helemaal schoon en heeft hij geen last meer van tandsteen. 

Bron: www.demondzorgzaak.nl 

 

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *