Advantix hond

Vlooien zijn erg vervelend. Daar wil je graag meteen van af. Om van vlooien af te komen zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder staan een aantal mogelijkheden hoe je van vlooien afkomt bij een hond: 

  • Gebruik een vlooien- en tekenverdelger die speciaal ontworpen is voor honden. Dit kan een druppelaar, spray, of tablet zijn.  
  • Was jouw hond regelmatig en houdt de omgeving waarin hij leeft schoon. 
  • Was het huisbeddengoed en andere textiel waar jouw hond vaak op ligt in de wasmachine op een hoge temperatuur. 
  • Gebruik een speciale vlooien- en tekenbestrijdingsdienst om uw huis te behandelen. 

Houd er rekening mee dat het kan meerdere behandelingen nodig zijn om vlooien volledig te elimineren en een preventieve behandeling kan helpen om toekomstige infecties te voorkomen. 

Aanvullende tips tegen vlooien 

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige honden gevoeliger zijn voor vlooien dan andere. Honden met een dikkere of vettere huid zijn vaak minder gevoelig voor vlooien dan honden met een dunnere of drogere huid. Honden met een allergie voor vlooienbeten kunnen ook meer last hebben van vlooien dan andere honden. Als uw hond symptomen vertoont zoals jeuk, roodheid of huiduitslag, kan dit wijzen op een allergie voor vlooienbeten en is het aan te raden om een dierenarts te raadplegen. 

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige producten tegen vlooien alleen vlooien doden die op de hond aanwezig zijn, terwijl andere producten ook eitjes en larven doden. Als jouw hond vlooien heeft, is het aan te raden om een product te gebruiken dat vlooien, eitjes en larven doodt. Op deze manier voorkom je dat de vlooien zich voortplanten en zich vermenigvuldigen. Dit helpt om het probleem op de lange termijn op te lossen en voorkomt dat uw hond opnieuw geïnfecteerd wordt met vlooien. 

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *