Deze zomer is warm, heel warm. Voor je hond is dat niet veel anders. We weten inmiddels (hopelijk) allemaal dat het een slecht idee is om je hond in een warme auto achter te laten als je snel om een boodschap gaat, maar wat moet je nog meer absoluut niet doen? En hoe kun je het je hond iets prettiger maken tijdens de hitte? Je leest het in dit artikel!

1. Zorg voor schaduwplekken (in de tuin)

Zorg dat je hond voldoende plekken heeft om uit de zon te gaan liggen. Zet bijvoorbeeld een extra parasol op in de tuin. Wanneer je je hele tuin hebt betegeld zijn er minder plekken voor je huisdier om verkoeling te zoeken, het is daarom ook aan te raden om ten minste een deel van je tuin van gras te voorzien.

2. Beperk fysieke inspanning

Zoals ze bij de gemiddelde uitlaatservice in Amsterdam wel weten is het verstandig om fysieke inspanning te beperken op warme dagen. Naast dat honden het door bewegen alleen maar warmer krijgen loopt je hond tevens het risico zijn/haar pootjes te verbranden op bijvoorbeeld asfalt. Wij voelen dit zelf vaak niet doordat we schoenen dragen, maar asfalt of beton kan heel heet worden als de zon er de hele dag op staat te branden. Je hond kan hierdoor brandplekken onder op de pootjes krijgen. Dus ga je wel voor een kleine wandeling? Probeer dan zoveel mogelijk door gras en in de schaduw te lopen!

3. Zoek verkoeling aan het water

Niks is zo leuk als met een hond wandelen, maar weet je wat ook leuk is? Met een hond in het water spelen! Heb je zelf geen hond? Dan kun je aan de slag als hondenoppas! Je hond wordt al enthousiast bij de gedachte aan waterpret, bovendien is het de perfecte manier om verkoeling te zoeken!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *